Jangan Lupa Baca Noooo......

Perhatian... perhatiannnn!!! kalau rasa nak polo.. polo jee.. jangan dok gatai2 paksa aku polo hangpa balik..
tak pasai kena sekeh sebanyak 253 kali tanpa henti... hahaha...
kalau rasa nak polo aku... boleh add kat dashboard masing2... harap paham kot no...
tak paham boleh main jauh-jauh...

Aku nak cari kawan saja.. musuh sila berambussss.....

Friday, 17 June 2011

Misteri Rumah Anjing Berkembar

"apasal ek... perut aku dari tadi lagi rasa tak sedap...."
"aku rasa sebab roh burung atas katil tu kot?"
......................................................................................................................................


Pagi tadi aku dengan opismet aku kena pergi site rumah teres 2 tingkat kat area USJ 20.. nak g ukur rumah tu... aku sampai dulu kat sana... tunggu je la member aku tu kat sana... tak lama pas tu dia pon sampai....

Tanpa banyak cakap kitorang pon masuk la dalam rumah tu... rumah tu corner lot beb.. kat hujung skali... memang sunyi beb.... biasa la rumah tu memang dah lama takde orang duduk... maybe owner tu nak renovate pastu nak jual....

Buka je pintu takde masalah.... tapi yang masalahnya lampu kat dalam rumah tanak nyala plak... yang lampu sportlight kat luar tu nyala plak.... jemmm... mujur berdua... kalo sensorang nampak gayanya aku kat luar je kot...

Mula-mula kitorang ukur kat atas dulu.... "woff... wofffff... wofff...." tiba-tiba dengar bunyi anjing menyalak....  "mana plak datang bunyi anjing ni geng" member aku tu diam je.. sambil muka buat-buat cool habes.... aku intai la kat luar tingkap... takde plak nampak kelibat anjing tu... "arghh.. abaikan je la...."

"weh... tu menda ape tu weh..." tiba-tiba aku nampak satu benda asing kat atas kabinet.... aku nampak macam rupa ayam goreng yang telah di makan.... sape yang makan kat situ? mana ada orang tinggal kat situ.... "tu kuih raya kot..." member aku memberi jawapan yang spastik... rasa nak tempeleng pon ada....

Dah setel ukur kat atas kitorang bersiap nak ukur kat bawah plak.. masa nak ukur satu bilik tu.. tiba-tiba member aku nampak sekor bangkai burung atas katil.... pelik... macam mana burung tu leh masuk.. pintu tingkap semua berkunci.... masuk boleh ... keluar tak boleh... "woofff.... woffff.... wooooff..." anjing tu bunyi lagi...  apa kaitan anjing tu dengan burung tu... kitorang budak baik.. mana ada kacau apa-apa.... takde plak buat bukan-bukan....

Tak puas ati betol aku.... aku pun sekali lagi intai kat luar.... aku nampak la satu rumah kecik kat luar... "weh.. tu mende tu.. tokong ke...." "tah.. aku rasa tu rumah anjing kot"..... perghh... tapi aku dok intai-intai kat situ memang takde anjing.....  kalo ada anjing sape nak jaga dia.... rumah takde orang....

"weh... apasal perut aku rasa memulas je ekk.." tiba-tiba perut member aku sakit... "lor.. ko pegi la berak weh.." aku bagi cadangan kat member aku... "perut aku sakit bukan nak terberak la...... " ahh... aku pun buntu.... cepat-cepat kitorang buat kerja kat bawah tu... dah la gelap.. sunyi plak tu...

Dah siap kerja... dengar lagi bunyi salakan anjing.... nak je aku sekeh kepala anjing tu... kitorang bergegas keluar dari rumah.. nak ushar sekitar rumah plak... sebab drawing yang kitorang dapat tak sama ngan rumah sebenar...

Sempat lagi aku kuarkan henpon amik gambar kat area sekeliling... jemm.... bos aku suruh g site tapi takde bagi kamera... aku snap sana.. snap sini... tak lupa juga rumah anjing tu... tiba-tiba... perghhhh..... sekali lagi dia menyalak-nyalak macam orang gile.... kemudian........  kitorang dengar......











"Jack... come here..." rupa-rupanya bunyi anjing jiran belakang rumah.... demmmm

.....................................................
sambungan dialog kat atas skali.....

"apasal ek... perut aku dari tadi lagi rasa tak sedap...."
"aku rasa sebab roh burung atas katil tu kot?"
"kepala hotak koo.... aku rasa sebab perut aku masuk angin la.. aku lupa sarapan...."

TAMAT


Cerita ini takde kena mengena ngan sesapa sebab aku tokok tambah je.. hahahahaha

10 comments:

Lieyly ︱ Alia said...

HAHA , haru biru penakot jgk kan...

ciss , xmakan rupanya :D
HAHA !

waeda alias said...

haha. kelaka seram nie ;P

peep said...

bunyi anjing pon takot ka?? haha :P kt sini tiap mlm dgr anjing menyalak..

= d = said...

haha, dialog bg last2 ea??
seram juga..
lagi dgr anjing menyalak..
tyme kat dlm rumah kosong plak tu..
:)

Miss Y and Her World said...

kahkahkah. kelakar la. terbaik !

perondajaketbiru74 said...

ingat dah ade hantu tadi suspend ooo

nurfatiha blacky said...

x makannnnn pun bising. hahaahaha. baru nak cakapp pengalaman best. tgk2 ade tokok tambahh. lecey lah. hahahhaah

cik bulan said...

ceh..feeling je org bace tadi..=.=''

Mr iz said...

he he he he... la ni baru haru biru namanya.... he he he he roh burung bikin kacau...he he he he

apik pehe said...

aaaa...hahaha..baru nk misteri,.,,haaahahaha