Jangan Lupa Baca Noooo......

Perhatian... perhatiannnn!!! kalau rasa nak polo.. polo jee.. jangan dok gatai2 paksa aku polo hangpa balik..
tak pasai kena sekeh sebanyak 253 kali tanpa henti... hahaha...
kalau rasa nak polo aku... boleh add kat dashboard masing2... harap paham kot no...
tak paham boleh main jauh-jauh...

Aku nak cari kawan saja.. musuh sila berambussss.....

Tuesday, 16 August 2011

Tragedi Ramadhan yang menginsafkan....

Salam ramadhan semua... erkk... ada yang ingat gua lagi ke? ada yang rindu suam-suam kuku kat gua? kalau ada bagus la.. takde la gua terasa ati sangat.. wakakakaka.... lama gua tak update blog... sebab gua sebuk memBERSIHkan kotoran.....

Amacam posa korang tahun ni? bagus ke.. harap posa tahun ni tak macam tahun lepas-lepas la.. nanti menyesal.... mana la tau tahun depan tak sempat nak jumpa ramadhan..... gua nak cite satu kisah di bulan puasa.. tragedi yang jijik.. juga menginsafkan.....

Pada zaman dulu kala sebelum zaman fesbuk menguasai ... terdapat sekumpulan kanak-kanak rebina yang tak berapa kanak-kanak sangat... dan menjadi lumrah kanak-kanak rebina hiperaktif sentiasa mencuba perkara-perkara yang luar kebiasaan... ceeewaaahh... kasi intro baikk skit... wakaka....

Walaupun di bulan ramadhan yang mulia.... perangai mereka tetap kurang mulia.... mungkin hasil tarbiah syaitan selama 11 bulan sebelumnya... maka sedikit saja godaan.. pasti akan tergelincir...nak kata ada hasutan syaitan dari golongan manusia.. emm... mungkin ada jenis perangai macam setan... tapi tak berapa nak setan sangat... mungkin rupa macam setan tu ada la kot.. wakakakaka...


Satu hari... gua punya kawan ajak memonteng posa... tapi alhamdulillah.. gua telah katakan tidak pada ponteng posa... ngee.. baik tak gua.... tapi ada la dua tiga orang member gua join jugak... gua tumpang melepak je kat rumah sewa dorang... sementara tunggu kelas seterusnya....

Port nak membeli??? perghhh.. bersepah-sepah... nasik kandar mana pedulik.. posa ka tak posa ka.. buka macam tu jugak.... cittt.... port selalu budak-budak ni beli kat nasik kandaq tuuttttt..... namanya terpaksa gua rahsiakan... plastik hitam cukup laku kalau bulan posa ni.. wakakakaka

Biasa la.. bila dah cuba sekali... mesti la jadi berkali-kali... gua teringat plak dengan lirik lagu hukum karma.. wings.... "buat baik berpada-pada.. buat jahat sekali....." nampak.... buat jahat jangan sekali... tapi berkali-kali... tak baik kan lirik lagu tu... menggalakkan orang buat jahat.. ngeeee... arghh.. pedulikkan la dengan lagu tu....

Satu hari.... tengah asyik je budak-budak ni melantak.... sorang member gua asyikkk menyedut air teh '0' ais limau.... shhruuuuttt.. shhrruuutttt... member gua yang lain tego... "weh.. dalam air tu ada apa tu" masing-masing berpandangan sesama sendiri..... member gua yang tengah sedut air pon tengok la apa yang ada dalam air dia tu.... pergghhhhh.. sekali ada lipas daaa....

Masing-masing muntah dengan spontan... wakakakakaka... sejak hari tu... mereka telah insaff.... yaa.... itulah kejadian yang sedikit menginsafkan mereka.... tapi sayang..... mereka hanya insaf daripada membeli di kedai tersebut.... mereka telah beralih ke kedai lain.. cissss... perangai macam setannn...









8 comments:

Lieyda said...

alahai,dah tua bangka masih xtau berpuasa ag ke.xleh wt suami neh haha

perondajaketbiru74 said...

welcome back bro gua pun rindu kat lu wakakaka....sempena hari baik dan bulan baik ni marilah kita berhijrah...

Zaujah Encik Mamat said...

:| tol ker ni.. T_T ... ley caya ke tak join sekali hahahaha

waeda alias said...

wakaka. mmg setan ;P

Lieyly ︱ Alia said...

lain kali letaak mcm2 dlam air tuh..bru best..kahh3 !

oihh en.haru biru hilang mana xupdate ?

Rain said...

lipas, tikus sumua rain 'bunuh'


kata la budak-budak ponteng posa, yang bapak budak pun ponteng gak.. beli rokok hisap berasap kedai. macam samseng kot gaya depa, langsung tak hormat... lagi tak malu, bukan ada keuzuran apa pun

T__T menyedehkan

cik bulan said...

hai pacik..sejak bila pakai gua2 ni..:P..

i am S!L4H.. said...

aiyoh ade lipas.
so yucccckyyyyyyyyy